Louis Christiaan Kalff (1897 – 1976) was een Nederlands grafisch vormgever. Hij studeerde aan de Kunstnijverheidsschool Quellinus Amsterdam (nu de Rietveld Academie) en aan de Technische Hogeschool in Delft.

In 1925 ging Louis Kalff bij de reclameafdeling van Philips in Eindhoven werken. Onder zijn leiding werd in 1929 het Lichtadviesbureau (LIBU) opgericht. Hij nam deel aan de wereldtentoonstellingen in Barcelona, Antwerpen, Brussel en Parijs. Kalff was de ontwerper van het Philips-beeldmerk. 

Na de Tweede Wereldoorlog hield Kalff zich bij Philips actief bezig met de industriële vormgeving. Ook na zijn pensionering in 1960 bleef hij als adviseur en architect bij Philips betrokken. In 1961 kreeg hij de leiding en uitvoering van het Evoluon; met dit prachtige, beeldbepalende Philips-icoon zette de lichtarchitect Kalff een punt achter zijn veertigjarige carrière in dienst van het  Philips-concern.

 

Uitverkocht

De hanglamp met een zwarte schaal, een melkglazen lichtkap en een chroommetalen contragewicht werd in de 50-tiger jaren ontworpen door de Nederlander Louis Kalff. De lamp en het treksysteem zijn in perfecte staat.

Afmetingen: doorsnede schaal/kap 46 cm; lichtkap hoog 19 cm
                       hoogte treksysteem: 70 tot 170 cm

Deze  subtiele, bijna aaibare melkglazen plafondlamp werd in 1955 ontworpen door Louis Kalff. Hij is in perfecte staat.

Afmetingen: diameter 31 cm; hoogte incl. het teakhouten  conische armatuur 38 cm

 

Deze schitterende plafondlamp met 3 geribbelde melkglazen kapjes, teakhouten armaturen en messing details werd in 1955 ontworpen door Louis Kalff. De lamp is in perfecte staat.

Afmetingen: totale hoogte 90 cm ; totale breedte 55 cm
                       kapjes: diameter 22 cm; hoogte 15 cm

Louis Kalff ontwierp in 1955 deze bijzondere plafondlamp/kroonluchter. De lampion-vormige, geribbelde melkglazen kapjes combineerde hij met teakhouten en messing details. De lamp is in perfecte staat.

 

Afmetingen: totale hoogte 90 cm; totale diameter 55 cm

                       kapjes: diameter 22 cm; hoogte 15 cm