Pierre Guariche (1926–1995), zoon van een Parijse goudsmid,  oogstte vanwege zijn vernieuwende ideeën mondiaal veel bewondering en respect als ontwerper en ( binnenhuis)architect. Na de oorlog legde hij zich vol overgave toe op het ontwikkelen van nieuwe materialen en methodes die het mogelijk moesten maken moderne, mooie ontwerpen in massaproductie te nemen. Zo experimenteerde hij  vanaf de 50-tiger jaren met kunststof, multiplex, formica, aluminium en staal. De architect Gauriche ontwierp voor talrijke prestigieuze en grote projecten zijn eigen meubels. De kuipstoel Tonneau (1951), een combinatie van een houten zitting en een metalen onderstel,  en de Coquille (1965) met een (geperforeerde) kunststoffen zitting,  werden een gigantisch succes.

Pierre Gauriche ontwierp, in opdracht van Meurop, deze bijzondere kuipstoelen (model Coquille) met een geperforeerde hardplastic zitting en een chroommetalen onderstel. De stoelen (5 in totaal) zijn in perfecte staat en passen uitstekend in een modern interieur: als eetkamerstoelen maar  uiteraard ook solo (bij een bureau) of als duo (bv. in de slaapkamer). 

Ontwerp: Pierre Gauriche; type Coquille; 1965

Materialen: kunststof, chroom

Prijs is voor 5 stoelen

In 1951 ontwierp Pierre Gauriche dit type voetenbankje; het werd met velours of met skaileder bekleed; het onderstel werd in chroom of in zwart gelakt staal uitgevoerd. Bij dit bankje is het onderstel in chroom; de olijfgroene veloursbekleding is origineel en nog in goede staat, maar tegen meerprijs kan het krukje desgewenst opnieuw bekleed worden. 

Ontwerp: Pierre Gauriche; type Taureau (1951)

Materialen: verchroomd staal; velours (olijfgroen)

In 1951 ontwierp Pierre Gauriche dit type voetenbankje; het werd met velours of met skaileder bekleed; het onderstel werd in chroom of in zwart gelakt staal uitgevoerd. Deze bankjes hebben een zwart gelakt onderstel; de skailederen bekleding is origineel en nog in goede staat, maar tegen meerprijs kan het krukje desgewenst opnieuw bekleden. Prijs per stuk.

Ontwerp: Pierre Gauriche; type Taureau (1951)

Materialen: zwart gelakt staal; velours

 

 

Uitverkocht

Bureau guariche

€ 700,00
Uitverkocht

Bureau guariche

€ 700,00

mooi bureau voor Eef en Martin