Rob Parry (Den Haag, 1925) volgde zijn opleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Zijn belangrijkste leermeesters waren Cor Alons, Paul Schuitema en Gerrit Rietveld. In de tijd dat hij bij Rietveld werkte, groeide zijn  interesse voor tentoonstellingsvormgeving. Behalve ontwerper was hij 30 jaar docent architectonische vormgeving. 

In 1950 startte Rob Parry een eigen ontwerpbureau. Samen met zijn compagnon Emile Truijen (1954-1958) ontwierp hij o.m. de rood-grijze dubbele PTT-brievenbus (1957). Dit icoon van het Nederlandse design behoort na 50 'dienstjaren' terecht tot het cultureel erfgoed van Nederland

In zijn ontwerpen experimenteerde Rob Parry met nieuwe materialen en technieken: een anatomisch gevormde eetkamerstoel uit perspex (1947), een lectuurbak gevouwen uit één plaat aluminium (1947), een fauteuil met beweegbare rug (1950) en een multifunctioneel, schakelbaar meubel (fauteuil, bank en bed ineen; 1959). Zijn werk kenmerkt zich door een sterk lijnenspel in een heldere en eenvoudige vormgeving wat zijn ontwerpen krachtig en tijdloos maakt.

Parry ontwierp in de jaren vijftig en zestig o.m. een meubels voor Meubelindustrie Gelderland. Zijn innovatieve matrasfauteuil (model 1611 en Lotus)  met het 3-delige losse matras waarvan de afneembare hoes eenvoudig gereinigd of vernieuwd kon worden, werd een groot succes. Aanvankelijk lag de matras op met plastic omklede trekveren waardoor het grote zitcomfort ontstond. In 1968 werden de trekveren vervangen door rubberen singels. Uiteindelijk zijn meer dan 64.000 exemplaren van de fauteuil 1611 verkocht.

Met zijn ontwerpen representeerde hij  meermaals het Dutch Design tijdens de Triënnale van Milaan. Zijn befaamde PTT- brievenbus werd in 1957 met de zilveren prijs bekroond. Diverse Nederlandse museum hebben zijn ontwerpen aangekocht.

 

Uitverkocht

Rob Parry ontwierp in de 60-tiger jaren deze prachtige en comfortabele Lotus-zetel. Het frame en de armleggers zijn van palissander hout; het onderstel is van donkergrijs metaal; de bekleding is antracietgrijs. De stoel is in zeer goede en originele staat.
Afmetingen: breed 70 cm; Diep 86 cm; H 96 cm; zithoogte 34 cm

Uitverkocht

vintage Dutch design: originele Parry fauteuil, model Lotus

€ 1.250,00

Rob Parry ontwierp in de 60-tiger jaren deze prachtige Lotus-zetels. Het frame en de armleggers zijn van palissander hout; het onderstel is van donkergrijs metaal. De rubberen singels zijn cfr. het originele materiaal volledig vervangen. Zowel het binnenkussen als de mooie blauwe stoffering zijn nieuw. 
Afmetingen: breed 70 cm; Diep 86 cm; H 96 cm; zithoogte 34 cm

Rob Parry ontwierp in de 60-tiger jaren deze prachtige Lotus-zetel. Het frame en de armleggers zijn van palissander hout; het onderstel is van donkergrijs metaal. De singels zijn cfr. het originele materiaal volledig vervangen. Zowel het binnenkussen als de stoffering in lichtgrijze Ploegwool zijn nieuw. De zetel is op zich al een eyecatcher, maar wat dacht u van een combinatie met mijn blauwe Parry-Lotus of de geel-zwarte Parry?

Afmetingen: breed 70 cm; Diep 86 cm; H 96 cm; zithoogte 34 cm
Uitverkocht
Rob Parry ontwierp in de 60-tiger jaren deze prachtige Lotus-zetel. Het frame en de armleggers zijn van palissander hout; het onderstel is van donkergrijs metaal. De singels zijn cfr. het originele materiaal volledig vervangen. Het binnenkussen is nieuw; de prachtige blauwe stoffering (Ploegwool) is origineel en in perfecte staat. De zetel is op zich al een eyecatcher, maar wat dacht u van een combinatie met mijn grijze Parry-Lotus (hier zie je dezelfde stoel van alle kanten gefotografeerd) of de geel-zwarte Parry?

Afmetingen: breed 70 cm; diep 86 cm; hoog 96 cm; zithoogte 34 cm
Uitverkocht
De Nederlandse ontwerper Rob Parry maakte in de 50-tiger deze stijlvolle, comfortabel zetel. Het houten frame van deze originele Parry-zetel is zwart gelakt; de veringen in de zitting en de rug zijn nog origineel en in goede staat; het binnenkussen is nieuw en bekleed met een warme groen-gele Ploegwool. 

Afmetingen: breed 70 cm; diep 86 cm; hoog 96 cm; zithoogte 34 cm