Deze fauteuil model 1401 is, in opdracht van WF Gispen, ontworpen door Wim Rietveld in samenwerking met A.R. Cordemeyer. Het opvallende verschil met model 1407 is dat de plaatstalen rugzijde in het zicht werd gehouden. Het strakke model wordt mede bepaald door de volledig plaatstalen binnenconstructie. De stevige schuimrubberen rug- en zitdelen werden met een afneembare wollen Ploegstof bekleed Deze stoel is in 1954 tijdens de 10de Triennale van Milaan met een gouden medaille bekroond.

Deze fauteuils hebben een grafietzwart stalen frame, zwarte bakelieten armleggers en een bekleding van rode wollen Ploegstof. De stoelen zijn in hun geheel in zeer goede staat. Desgewenst kan ik, tegen meerprijs, de originele bekleding vervangen door een mogelijk beter bij uw interieur beter passende bij voorkeur wollen Ploegstof.

De prijs is voor het set van de twee fauteuils.

Ontwerp: W. Rietveld; type 1401 (1953)

Materialen: zwart gelakt plaatstaal; bakeliet (armleggers); Ploegwool 

Afmetingen: breed 72 cm; diep 59 cm; hoog 75,5 cm; zithoogte 39 cm

Uitverkocht

Deze industriële loungefauteuil Oase werd door W. Rietveld in opdracht van Ahrend de Cirkel ontworpen. De fauteuil werd vanaf 1958/1959 in productie genomen en ontving nog datzelfde jaar le Signe d’Or. Met name door de  eenvoudige, minimalistische uitstraling ontwierp Rietveld deze tijdloze, stijlvolle en comfortabel fauteuil. Qua stevigheid en zitcomfort is op deze originele stoel totaal niets aan te merken. Indien gewenst kan ik tegen meerprijs de bekleding vervangen. 

Afmetingen: breed 72 cm; diep 59 cm; hoog 75,5 cm; zithoogte 39 cm