about eljavavintage

Mijn opleiding Interieurontwerp aan het Sint- Lucas in Schaarbeek/Brussel (1975) sloot mooi aan bij mijn vroege passie voor originele en stijlvolle objecten waarbij vooral het bijzondere vakmanschap van hun ontwerpers in het oog springt. Door mijn  jarenlange ervaring als meubelmaker en -restaurateur nam niet alleen mijn fascinatie voor interieur-design maar ook mijn verlangen om die mooie dingen om me heen te verzamelen verder toe. Na vervolg-opleidingen in Zeist werd ik vakdocent Houtbewerking en de laatste circa 10 jaar leraar op een basisschool.  Sinds 3 jaar heb ik weer de tijd en de energie om mij op mijn passie voor mooie vintage toe te leggen. 

De verlichting uit de fifties tot seventies trekt me de ene keer aan vanwege de ontroerende eenvoud, de andere keer glimlach ik bij de uitbundige extravagantie. De typisch vintage woonaccessoires en -decoraties krijgen in mijn fantasie meteen een mooi plekje toebedeeld. Scandinavische ontwerpers blijven in mijn ogen meesters in het samenbrengen van expressieve elegantie, warme houttinten (m.n. teak) EN ongelooflijk vakmanschap. Elke keer opnieuw word ik verrast door de tijdloze iconen van de Nederlandse en Italiaanse ontwerpers uit die periode.

De zoektocht naar mooie vintage vind ik op zich al een boeiend avontuur, maar het geeft me extra voldoening als ik ook mijn eigen steentje kan bijdragen om bv. die bestofte designlamp of oude spiegel opnieuw te laten schitteren, om die ondergewaardeerde  designfauteuil of -stoel weer in de volle schijnwerpers te zetten.

Er moest wel eerst een mentaal knopje om, maar sinds een paar jaar voel ik de behoefte om mijn passie ... én mijn verzameling met andere (aspirant)liefhebbers te delen, want inderdaad 'vintage is zó mooi!'

Welkom dus in mijn webwinkel. Als je vragen of wensen hebt, aarzel niet contact met mij op te nemen.

 

Jan Vantilborgh

 

 

Alle artikelen worden afgehaald na afspraak.

Verzenden:

Als u wilt dat uw aankoop verzonden wordt dan is het wenselijk om eerst even contact op te nemen met eljavavintage.be

Ter oriëntatie:

Kleine  artikelen zoals lampen en kleine woonaccessoires kunnen via de Belgische postpakketdienst verstuurd worden; kosten: binnen België  tot €10; naar de buurlanden tot € 15.

Verzenden van glaswerk enkel op eigen verantwoordelijkheid.

Grote en/of zware artikelen zoals vloerlampen, kapstokken en meubels worden het liefst opgehaald.

Indien mogelijk wordt er gezocht naar een oplossing voor het verzenden.

Ikzelf verzend volgens Bpost-tarief.

 

Gegevens:

adres: Drossaardstraat 36 B-2140 Borgerhout

opslag: Prins Boudewijnlaan 17 B-2550 Kontich

ondernemings- en BTW-nr.: BE 0676.712.778

bankrekeningsnr. bij de ING: BE34 3630 6347 2190